Så glad att äntligen få berätta om vårt nya fantastiska samarbete med Elsa & Cornelia! Vi kommer få hänga med under deras resa till att bli föräldrar och vi delar allt från tankar kring graviditet och förlossning, till hur våra produkter fungerar. En resa som många tar för givet men som för många andra kan innebära en massa utmaningar..

Elsa och Cornelia fick höra av alla att det var lika bra att sätta igång så tidigt som möjligt att försöka att bli gravida.

”Det kommer ta så lång tid så ställ er i kö innan ni egentligen vill ha barn!” fick de som tips när de frågade i en Facebook-grupp för hbtq-föräldrar hur lång tid det tagit för dem att skaffa barn. En månad senare hörde de på nyheterna att det rådde spermabrist i Stockholmslandsting, och utan att riktigt veta vad de hade framför sig satte de bollen i rullning och startade samtidigt en podcast för att dokumentera processen.

Sen gick allt med rekordfart! Prick tre månader efter första läkarbesöket inseminerades Cornelia och två veckor därefter syntes första plusset på graviditetstestet!

Nu är de snart halvvägs igenom graviditeten och de har redan möblerat om hela lägenheten och köpt barnkläder för en hel förskoleavdelning! Det bakas lussebullar och skrattas och självklart oroas medan de längtar ihjäl sig efter sin lilla Ragnar!

Nu kan ni lyssna på första poddavsnittet av ”Elsa och Cornelia gör barn”, där jag gästar och pratar förlossning och försäkring. Jag kommer vara med i podden vid ett flertal tillfällen och jag försöker hjälpa till att reda ut begreppen kring gravid-, förlossning- och barnförsäkring. Hur de skiljer sig åt och varför det är så viktigt att ha alla delar på plats.

Allt kommer såklart att delas både på vårt eget Instgramkonto mammastygn.se, här på bloggen och via Elsa och Cornelias kanaler. Missa inte!

Lyssna gärna på podden här:

https://poddtoppen.se/podcast/1455816412/elsa-och-cornelia-gor-barn