Förlossningsförsäkring

Att försäkra ett underliv

Du kan försäkra ditt hus, din bil och dina barn. Men hittills har det varit omöjligt att försäkra din kropp inför förlossning. Faktum är att försäkringsbolag aktivt har undantagit förlossningsskador ur sina försäkringar. Som om just underlivet skulle vara svårare att försäkra? Oavsett varför det tidigare inte har gått att försäkra sig inför en förlossning, så är det något som det är hög tid att ändra på. Därför erbjuder vi en ny typ av försäkring, nämligen en förlossningsförsäkring.

Förlossningsförsäkring

Vad är en förlossningsförsäkring?

Hos oss är det en sjukvårdsförsäkring för eftervård. Det är INTE en försäkring som påverkar hur och var du föder. Den heter Gravid Förlossning och du tecknar den som en tilläggsförsäkring till vår Gravidförsäkring Large. Gravid Förlossning men vi passar även på att utöka vår befintliga sjuk- och olycksfallsförsäkring att innefatta förlossningsskador.

Hur fungerar den?

Om du efter att du fött ditt barn känner att kroppen inte läker som den ska, så ger försäkringen dig tillgång till snabb och trygg eftervård. Det kan vara ett gynekologbesök, en utredning eller en operation. Huvudsaken är att du får rätt vård när du behöver den.

Så varför gör vi det här?

Ja, egentligen är väl frågan varför ingen gjort det tidigare. Men nu är det som det är. Vi tycker kort och gott att det är på tiden att kvinnor kan försäkra sina underliv när de föder barn. På samma sätt som en hälsena dras av under en Korpen-match och täcks av en försäkring, tycker vi att en muskel i bäckenbotten som gått av, eller en bristning i underlivet som ger bestående obehag, ska gå att försäkra. Inte konstigare än så.

Läs mer: