Gravidförsäkring

Varför ska jag teckna en gravidförsäkring?

För att en gravidförsäkring är det enda försäkringsskydd du kan ge din ofödda bebis. Så enkelt är det. En bra (och unik) sak hos oss på Moderna Försäkringar är att du dessutom kan teckna din barnförsäkring redan innan förlossningen, och utan att fylla i en hälsodeklaration. Det betyder att ditt barn har rätt till en fullgod barnförsäkring även om barnet skulle födas för tidigt eller med någon skada. Det låter också helt rimligt, men vi är det enda försäkringsbolag som erbjuder det.

Gravidförsäkring

Vilken gravidförsäkring är rätt för mig?

Som med alla försäkringar finns det olika nivåer av skydd, och hos oss på Moderna Försäkringar kan du välja mellan en gravidförsäkring som är gratis och en som du kan betala för. Om du har möjlighet så rekommenderar vi dig att välja gravidförsäkringen som du betalar för då skyddet är betydligt mer omfattande i den.

Gravid Gratis

Gravid Gratis är en ren olycksfallsförsäkring och innehåller inget skydd för sjukdom. Du kan teckna den samma dag du upptäcker att du är gravid och den börjar gälla från och med v. 22. Dessutom får du som tecknat vår Gravid Gratis ett erbjudande i v. 37 där du kan teckna din barnförsäkring utan hälsodeklaration!

Gravid Large

Väljer du att teckna Gravid Large så betalar du för ett av marknadens bästa skydd för dig och ditt ofödda barn där både sjuk- och olycksfallsförsäkring ingår. Dessutom är erbjudandet om barnförsäkring förlängt till 14 dagar efter att ditt barn är fött, så om barnet väljer att komma lite tidigare än beräknat kan du alltså teckna barnförsäkring utan hälsodeklaration trots en för tidig födsel.

Gravid Large kostar 1395 kr och hela den summan får ni dessutom som rabatt första året på barnförsäkringen!

När ska jag teckna en gravidförsäkring?

Det är en viktig fråga! Vi rekommenderar dig att teckna och betala (en försäkring gäller aldrig förrän den är betald 😊) en gravidförsäkring så fort du plussat. På Moderna Försäkringar kan även icke-bärande föräldrar  teckna gravidförsäkring till sin partner. Delad glädje – delat ansvar!